Kalp Krizi Vakaları Önlenebilir: Uzmanlar Önerilerini Paylaştı

Kalp Krizi Vakaları Önlenebilir: Uzmanların Önerilerini Keşfedin

Erzurum Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinden Doç. Dr. Faruk Aydınyılmaz, düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, sigara ve alkol tüketiminin azaltılmasının kalp krizi vakalarının yüzde 80’ine kadar engellenebileceğini belirtti.

Doç. Dr. Aydınyılmaz, Kalp Sağlığı Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada, kalp ve kalp damar hastalıklarının ülke ve dünya genelinde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığına dikkat çekti.

Her yıl ülkemizde yaklaşık 300 bin kişinin kalp krizi geçirdiğini ve bunlardan bazılarının hayatını kaybettiğini ifade eden Aydınyılmaz, bu vakaların yüzde 80’inin önlenebilir risk faktörlerine bağlı olduğunu vurguladı.

Risk faktörlerinin başında hipertansiyon, diyabet, obezite, fiziksel aktivitesiz yaşam tarzı, stres ve hava kirliliği gibi unsurların geldiğini belirten Aydınyılmaz, vatandaşları en azından yılda bir kez kardiyolojik muayeneye gitmeye teşvik etti.

Aydınyılmaz, Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin kalp koruma kılavuzunda da fiziksel aktivitenin önemine değinerek, sağlıklı beslenmenin kalp sağlığı için kritik olduğunu söyledi.

Fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Aydınyılmaz, haftalık 150 ila 300 dakika arasında hafif düzeyde aktivitenin önerildiğini belirterek, bu sayede ideal kiloya ulaşmanın, kolesterol seviyelerini düşürmenin ve hastalıkların kontrol altına alınmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

Aydınyılmaz, “Akdeniz tipi” beslenmeyi önererek, sebze ve meyve tüketiminin önemine dikkat çekti. Ayrıca kırmızı et ve işlenmiş gıdaların tüketimini sınırlamanın, balık tüketiminin artırılmasının da kalp sağlığı için faydalı olduğunu ifade etti.

Risk faktörleri taşıyan bireylerin düzenli olarak muayene olmalarını tavsiye eden Aydınyılmaz, sigara, alkol ve şeker hastalığının kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmanın kalp sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İlhami Erkılıç – Güncel

Related Posts

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren yüzünden sosyal yaşamınız kısıtlanıyorsa dikkat! Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, doğru tanı ve etkili tedaviyle migrenin nasıl kontrol altına alınabileceğini ve yaşam kalitesinin nasıl artırılabileceğini anlattı.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Üniversitesinin düzenlediği Pediatri Kongresi’nde konuşan Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Atatürk’ün çocukları gelecek olarak gördüğünü anımsattı ve “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir