Doğal Lezzetin Adresi: Sütaş
Sütaş, ineklerinin yediği yemlerden sofralara ulaşan süt ürünlerindeki tüm zinciri entegre ederek tüketicilerine doğal lezzeti garanti ediyor. Türkiye genelindeki entegre tesislerinde 20 bin üretici aile ile çalışan Sütaş, ürünlerini 182 bin satış noktasına ulaştırıyor.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, markanın 50 yıllık yolculuğunu anlatırken şunları söyledi: “Sütaş, 1975 yılında Bursa Karacabey’de Sadık Yılmaz tarafından kurulan küçük bir fabrika ile başladı. Başlangıçta heyecan yüksekken imkânlar sınırlıydı ancak tüm zorluklara rağmen Sütaş, doğallık, kalite ve besin değerini ön planda tutan ‘Çiftlikten Sofralara’ iş modeli ile faaliyet gösterdi.”
47 Ülkeye İhracat Yapan Sütaş
Sütaş, 4 entegre tesisinde günlük 6.8 milyon paket süt ürünü üretiyor ve 7 bin 800 kişiye istihdam sağlıyor. Ayrıca, 20 binden fazla üretici aileye düzenli gelir imkanı sunan Sütaş, 182 bin satış noktasına da ürünlerini ulaştırıyor. Yılmaz, yurt dışı yatırımlarının yanı sıra Çin, Mısır, Azerbaycan, ABD, Japonya gibi ülkeler olmak üzere 47 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtiyor.