Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren ve Baş Ağrısı Arasındaki Farklar

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, baş ağrısı ve migren arasındaki farklara dikkat çekiyor.

Her baş ağrısının migren olmadığını belirten Şensoy, migrenin sıkça hafife alındığını vurgulayarak, doğru tanı ve zamanında tedavinin hayat kalitesini önemli ölçüde artırabileceğini belirtiyor. Baş ağrısının stres, uykusuzluk, açlık ve yoğun çalışma gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini söyleyen Şensoy, migrenin aslında nörolojik bir hastalık olduğunu ve sadece baş ağrısından ibaret olmadığını ifade ediyor.

Migrenin genellikle başın tek tarafında zonklayıcı bir şekilde hissedildiğini, bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı aşırı hassasiyet gibi belirtilerle birlikte seyrettiğini belirten Şensoy, migrenin doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabileceğini söylüyor.

“Migren Doğru Tanı ve Tedavi İle Yönetilebilir”

Hastaların “Baş ağrım migren mi?” şeklinde sorular sorduğuna dikkat çeken Şensoy, migren şüphesi taşıyanların ayırıcı belirtilere odaklanması gerektiğini belirtiyor:

“Ağrı tek taraflı ve zonklayıcı mı? Atağa bulantı ya da ışığa duyarlılık eşlik ediyor mu? Ağrı, günlük yaşamı kesintiye uğratıyor mu? Bu sorulara ‘evet’ yanıtı veren hastaların kesinlikle bir nöroloji uzmanına başvurması gerekiyor. Migren doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilir.”

Migren tedavisinde standart bir reçetenin olmadığını vurgulayan Şensoy, “Bazı hastalar atak sırasında kullanılan ilaçlarla rahatlar, bazıları için ise koruyucu tedavi gereklidir. Ayrıca stres yönetimi, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku gibi yaşam tarzı değişiklikleri de tedavinin önemli bir parçasını oluşturur” diyor.

Şensoy, “Doğru tanı ve düzenli tedavi ile migren atağını en aza indirmek mümkün. Hastalarımızın şikayetlerini ciddiye alarak en iyi çözümü birlikte buluyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

Related Posts

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Üniversitesinin düzenlediği Pediatri Kongresi’nde konuşan Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Atatürk’ün çocukları gelecek olarak gördüğünü anımsattı ve “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir